Książka
W koszyku
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią. 140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW - według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach. Według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień. Nowatorska forma i maksimum treści: opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia ; ponad 200 zdjęć i 206 rysunków; rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny ; przepisy kulinarne.
Status dostępności:
Moszczenica - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/635 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej